Wens Familierecht

Podcast over hoogtechnologisch draagmoederschap

Gepubliceerd op

Luistertip!
Beluister hier de fantastische podcastaflevering van Jocelyn Vreugdenhil waarin zij met 2 vaders hun draagmoederschapstraject bespreekt. In de aflevering wordt weer eens goed duidelijk dat goede wetgeving echt noodzakelijk is. Het blijft natuurlijk gek dat je enerzijds in Nederland via 2 klinieken ouder kan worden via hoogtechnologisch #draagmoederschap, maar dat je vervolgens niet de juridisch ouders bent van je eigen kind. Kort gezegd mag je dan geen belangrijke beslissingen over je kind nemen en heb je ook geen aanspraak op ouderschapsrechten. Hiervoor wacht een lange en complexe juridische procedure waarin ik ieder dag wensouders bijsta als advocaat.
Hopelijk komt Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind dit jaar snel met de presentatie van de zo lang verwachte wetgeving voor draagmoederschap aan de Tweede Kamer.

Overigens is de gehele podcast van Jocelyn (Middagzwemmers) een aanrader. Aan de eerste aflevering mocht ik ook een kleine bijdrage leveren. In iedere aflevering spreekt zij met een regenbooggezin over hun weg naar het ouderschap. Heel intiem, open en soms ook grappig. Ik ben heel erg blij dat Jocelyn op deze manier aandacht geeft aan de verschillende vormen van ouderschap en daarmee ook een positief beeld laat zien.

Heb je een vraag over #draagmoederschap? Je mag altijd contact opnemen voor een (vrijblijvend) overleg.