Wens Familierecht

Persoonlijk, deskundig & gedreven

Persoonlijk, deskundig & gedreven

Over Jo-an

Sinds 2009 ben ik werkzaam als advocaat in het familierecht. Al sinds het begin van mijn carrière is mijn interesse uitgegaan naar de juridische begeleiding in het ouderschap en heb ik mij daarin verder gespecialiseerd. Ik heb gemerkt dat mijn hart écht bij dit specialisme ligt. Het is mooi en bijzonder om mee te mogen werken aan iets wezenlijks: het krijgen van een kind. De afgelopen jaren heb ik veel baby’s geboren zien worden via mijn werk. Daarom heb ik gekozen om mij met WENS Familierecht te richten op dit prachtige onderwerp.

In mijn werk richt ik mij voornamelijk op draagmoederschap, co-ouderschap, lesbisch ouderschap, donorschap en adopties. Ik begeleid wensouders van begin tot het eind in de weg naar het juridisch ouderschap. Dit start bij de advisering voorafgaand aan een zwangerschap of adoptie. Samen nemen we de juridische stappen door en stel ik de contracten op. Ook heb ik veel ervaring met buitenlandse draagmoederschapstrajecten en overleg ik regelmatig met buitenlandse advocaten. Hiernaast zal ik als advocaat de benodigde procedures bij de rechtbank voeren om het juridisch ouderschap in Nederland erkend te krijgen. Bij geschillen kan ik als mediator optreden om samen tot een goede oplossing te komen.

Ik ben een betrokken en praktisch ingestelde advocaat. Dit komt goed van pas in de advisering en begeleiding van het traject.

Naast mijn werk als advocaat vind ik het leuk om op een andere manier bezig te zijn met dit specialisme. Daarom geef ik graag lezingen en gastcolleges over dit onderwerp. Ook heb ik artikelen gepubliceerd over mijn werk als advocaat in draagmoederschapszaken. Hiernaast ben ik lid van de wetgevingsadviescommissie Familie- en Jeugdrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en tevens lid van de adviescommissie Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting. Tot slot ben ik voorzitter van de Stichting Dutch Rainbow Familyprofesionals (DuRF). Met deze stichting bevorderen we de kwaliteit en deskundigheid van de leden ter ondersteuning van regenbooggezinnen en andere niet-traditionele ouderschapsvormen.

Samen met mijn man en 2 zoons woon ik in Amsterdam.

Mijn nevenactiviteiten zijn:

Mijn publicaties:

Media/interviews:

Ik ben aangesloten bij: