Wens Familierecht

Co-ouderschap/meervoudig ouderschap

Denkt u erover om samen met iemand anders dan uw partner een kind te krijgen? Dan is het belangrijk om vooraf goede afspraken met elkaar te maken. U kunt dan denken aan het opstellen van een overeenkomst of een ouderschapsplan, waarin u duidelijke afspraken met elkaar maakt over de gevolgen van het co-ouderschap, voor u als ouders en voor het kind. Zo kunt u denken aan de verdeling van de zorgtaken voor het kind en het ouderlijk gezag, maar ook wat u doet bij geschillen met elkaar.

 Als advocaat kan ik u bijstaan in dit traject. Zo kan ik u alleen of gezamenlijk van advies voorzien en u begeleiden bij het opstellen van de overeenkomst. Het belang van het kind staat hierbij altijd voorop.

 Soms komt het voor dat u tijdens het co-ouderschap niet meer op 1 lijn zit en er geschillen ontstaan over uitvoering van het co-ouderschap. Ook in die situaties kan ik u bijstaan. Dit kan zowel als advocaat voor 1 partij, maar ook als mediator. Ook in deze situaties zal het belang van het kind altijd voorop staan.

Wilt u hier meer informatie over ontvangen, neem dan contact met mij op.